Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A légkondicionálók jók az allergiások számára?

A légkondicionálók jók az allergiások számára?
légkondicionáló pozitívan befolyásolhatja vagy lerövidítheti az allergia lefolyását, és enyhítheti annak súlyosságát.

Hogyan befolyásolják a légkondicionálók az allergiát?
 

Rövid válasz a kérdésre: A légkondicionálók jók-e az allergiások számára?: A légkondicionáló pozitívan befolyásolhatja vagy lerövidítheti az allergia lefolyását, és enyhítheti annak súlyosságát. Ugyanakkor erős szűrésű légkondicionálónak kell lennie, amely eltávolítja a pollent és más allergéneket a levegőből.

Légkondicionálás szénanátha ellen

A legismertebb allergia, amely ellen a légkondicionáló hatékony lehet, a szénanátha. Az emberek, akiket ez sújt, nagyon jól tudják, hogy milyen pollen okozza a bosszantó szenvedést. Amikor a szezon elkezdődik, inkább otthon vagy az irodában csukott ablakokkal bújnak el, de ezt a jelenlévők vonakodásával találkoznak, mert az elavult levegő a szobákban van. Időközben ez már nem jelent problémát, mert a modern légkondicionáló rendszerek kiváló minőségű szűrői hatékonyan távolítják el vagy tartják vissza a pollent. Ugyanakkor friss és tiszta levegőt biztosítanak. Ily módon a tüsszentésnek vége van.

Segít-e a légkondicionáló a házi por allergiája ellen is?

Teljesen! A légkondicionáló rendszer nemcsak a hőmérsékletet szabályozza, hanem egy légtisztító segítségével véglegesen helyettesíti a helyiség levegőjét. A poratkákat és tojásaikat, amelyek szintén kiváltják a rendkívül kellemetlen házipor-allergiát, hatékonyan kiszűrik.

A légkondicionáló rendszer is kiszűri a vírusokat a levegőből?

Igen! A vita a koronavírus-járvány idején merült fel: A politikusok egyöntetű követelése, hogy az irodákban és különösen minden tanteremben légszűrést végezzenek, amit egy modern légkondicionáló automatikusan elvégez. Így nemcsak az allergia, hanem a vírusok ellen is véd. Fontos, hogy erős vírusszűrővel legyen felszerelve, ami manapság nem jelent problémát. A szűrő teljesítménye figyelemre méltó: Bebizonyosodott, hogy a szűrők a veszélyes kórokozók 99,99%-át eltávolítják a levegőből, beleértve a vírusokat, baktériumokat és penészgombákat.

Miért válnak egyre fontosabbá a légkondicionálók?

A környezetünk megváltozott. Sajnos a nyarak egyre melegebbek az éghajlatváltozás miatt, ami miatt a beltéri hőmérséklet elviselhetetlen méretre emelkedik. Ezenkívül az időjárás elősegíti a pollenszámot és ezáltal az allergiát. Végül, de nem utolsósorban a légszennyezettség növekszik. Egyre inkább a következőket mérik:

 • Pollen
 • Házi por
 • Nitrogén-oxidok
 • SZÉN
 • mérgező füstök
 • Füst
 • Pasztőröz
 • Baktérium
 • Gomba spórák
   

A leírtak szerint a légkondicionáló ezeknek a szerves és szervetlen szennyező anyagoknak a 99,99% -át képes kiszűrni. Ezenkívül párásíthatja a levegőt, és természetesen teljesíti fő célját - a szobahőmérséklet szabályozását. Ezért válik egyre fontosabbá.