Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Klímatisztítás

Klíma tisztítás, karbantartás Szegeden és környékén
 

klíma tisztítás

 

Egy jól karbantartott légkondicionáló, ami egyben már fűtőberendezés is, hosszabb ideig tart, hatékonyabban működik, és kevesebbe kerül a működtetése ha rendszeresen karbantartatja. Évente elvégezzük a szükséges ellenőrzéseket, megjavítjuk az elhasználódott vagy sérült alkatrészeket, kicseréljük a légszűrőt, és kalibráljuk a termosztátot.

 

Milyen időközönként kell a klíma tisztítást elvégezni?

Konkrét választ erre nem lehet adni, azonban a legjobb tanács, ha a gyártó előírásait betartjuk, elsődlegesen a garancia megőrzése miatt. Alapvetően a külső körülmények határozzák meg, milyen sűrűn kell egy készüléket karbantartani. Mennyit használtuk, mennyire szennyezett helyen? Tehát egy hálószobai klíma nyilván más igénybevételt szenved, mint egy állandóan járatott konyhai, ételgőzös közegben. Ez az üzemeltetés közben kitapasztalható.

A klíma tisztítás legfontosabb része a gombamentesítés.

A készülék cseppvíz tárolójában a gombák és baktériumok elszaporodnak és a kora nyári első bekapcsoláskor a klíma berendezés megforgatja a spórákat tartalmazó levegőt a lakásban.

Enyhe esetben rövid távon köhögés, hosszabb távon pedig asztma vagy légionella betegség is kialakulhat.

A légionella baktériumra 1976-ban figyeltek fel az orvosok, amikor egy szállodában összegyűlt egykori légionáriusok közül sokan súlyos, fertőző tüdőgyulladást kaptak és néhányan belehaltak.

A kórt az épület klíma berendezése terjesztette a párásító folyadékban szaporodó baktériumokkal.

A fertőzés elkerülhető a rendszeres, szakemberek által végzett klíma karbantartással, amely magában foglalja a klíma készülék fertőtlenítését is.

Amennyiben a klímát csak hűtésre használja, akkor elég évente csak egyszer karbantartani, ha az őszi időszakban kiegészítő fűtésre is használja, akkor indokolt a fűtés beindítása előtt is a klíma karbantartás.

Mikor jelezzük klíma tisztítási igényünket?

A legkívánatosabb időszak, amikor a készülék használaton kívül van. Jellemzően a tavaszi és az őszi, hőmérséklet szempontjából átmeneti időszak a legmegfelelőbb, de mindenképp a várható huzamosabb használat előtt.

klíma tisztítás Szegeden és környékén, valamint Budapesten


Mennyi időt vesz igénybe a klíma tisztítás?

A berendezés mérete és hozzáférhetősége határozza meg. Az általános takarítás egy átlag split klímánál jellemzően 30-40 percig tart, míg egy felülvizsgálatra másfél – két órát kell számolni. A kültéri egység tisztítása esetén plusz 20-30 perc elegendő lehet.

Mennyibe kerül a klíma tisztítás?

Alaptisztítás, mely egy rendszeresen karbantartott klímára vonatkozik:

- Oldalfali split klímák beltéri egységek vízsugaras mosása

 

Klíma tisztítás, elhanyagolt klímák esetén: 10000 - 12.000 Ft. bruttó.

- Oldalfali split klímák beltéri egységek vízsugaras mosásaLégkondicionáló javítások

A szakértői javítás elengedhetetlen Magyarország és a Dél-Alföldi régió nyári hőségében a légkondicionáló egységeinkért élünk és halunk meg. A P&P klíma kft. elkötelezett amellett, hogy kiváló vevői elégedettséget biztosítson azok számára, akik légkondicionálás szerelését, javítását vagy szervizelését keresik Szeged és környékén vagy akár az ország egyéb pontjain. Telepítéseket és klíma karbantartásokat végzünk Budapesten és vonzáskörzetében is.. Megfizethető és versenyképes árakat kínálunk minden javításra és szolgáltatásra. Minden márkát és modellt kiszolgálunk. Ingyenes klíma telepítési felméréseket kínálunk az otthoni, üzleti vagy irodai új hűtési rendszerek számára is.


Garanciális szolgáltatás

Gyári garanciális kompresszorcserét hajtunk végre az összes egység számára, és teljes diagnózist biztosítunk a teljes rendszeréhez. A 21 pontos ellenőrzőlista részletesen ismerteti a rendszer minden részét. Ingyenes második véleményt kínálunk, ha nem elégedett korábbi ajánlatával vagy diagnózisával.


Lakossági szerviz / javítás

Csomagolási egységek, gáz / elektromos és hőszivattyús rendszerek Kényszer levegős kemencék Központi légkondicionáló kondenzátorok Kompresszor csere Párologtató hűtők Termosztátok Zónázási rendszerek Kereskedelmi szolgáltatás / javítás Könnyű kereskedelmi, ipari, ingatlankezelési és bérlői fejlesztések Csomagolási egységek akár 20 tonna kereskedelmi egységek Kazánok és hűtők Önálló egységek Kondenzátorok (levegővel és vízzel hűtött) Kompresszor cserék VAV Systems Termosztátok és vezérlőrendszerek