Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Légkondicionáló fűtési és hűtési útmutató

Légkondicionáló fűtési és hűtési útmutató
Hazánkban évről évre új klímarekordok születnek, a megfelelő légkondicionáló megoldás kiválasztása otthonunk számára égetően szükségessé vált napjainkra.

Még akkor is, hogy ha nem szélsőséges hőmérsékleten élünk, valószínűleg a téli fűtés és a nyári hűtés kombinációját a legpraktikusabb egyben megtalálni. Mivel hazánkban évről évre új klímarekordok születnek, a megfelelő légkondicionáló megoldás kiválasztása otthonunk számára égetően szükségessé vált napjainkra.

Fejlett légkondicionálási technológiánk és számos intelligens funkció azt jelenti, hogy a fűtésen és a hűtésen kívül sokkal több előnyt élvezhetünk. 
A hőmérséklet-szabályozás, a minőségi levegő, a költség-megtakarítás és a letisztult kortárs kialakítás kínálja Önnek.

Fűtési és hűtési rendszerek - hogyan működnek?

A legtöbb modern légkondicionáló rendszer fordított ciklusú technológiával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy fűteni és hűteni tudják otthonunkat. Valójában manapság már mindegyik márka /Daikin, Panasonic, Gree stb/ minden légkondicionálója fűtési és hűtési lehetőséget is kínál. Ez magában foglalja Split rendszerüket, Multi-Split és Csatornás légkondicionáló rendszereiket, attól függően, hogy csak néhány szobában vagy az egész otthonunkban kívánjuk szabályozni a hőmérsékletet.

Télen nagyon meleg

Meg fog lepődni, ha megtudja, hogy még a hideg téli levegő is tartalmaz hasznos hőt, amelyet otthonában felhasználhat. A Daikin fordított ciklusú technológiája elnyeli ezt a hőt a külső levegőből, hogy hangulatos légkört teremtsen benne. Könnyen szabályozható, így csak a kívánt meleget élvezheti, és emellett energiahatékonyabb, mint a hagyományos fűtőberendezések, amelyeknek hőt kell termelniük, ahelyett, hogy a külső levegőből származó hőenergiát hasznosítanák a belső meleg létrehozásához.
 

 A fűtős légkondicionáló berendezések automatikus leolvasztási ciklusúak ami azt jelenti, hogy ha mínusz 10ºC-ra is csökken a hőmérséklet, akkor is meleg marad, mivel a könnyedén melegen tartja otthonát az előre beállított hőmérsékletre.

Tökéletesen hűtött nyáron

Hasonlóképpen, ahogy a higany emelkedik, a Daikin fordított ciklusú klímaberendezése elnyeli a hőt a belső levegőből, és szétszórja azt kívül, otthonának tökéletes hűtési zónát biztosítva. Ha a trópusokon tartózkodik, imádni fogja azt a tényt, hogy a fejlett Daikin technológia szellőnek találja az otthoni hűtést, még akkor is, ha 46 ° C-ra melegszik.

Ne feledje, hogy a hűvös levegő nehezebb, mint a meleg. Tehát, amikor a légkondicionáló ideális helyzetét keresi, akkor a lehető legközelebb a mennyezethez szerelje fel. Hűvös levegő érdekében a rácsokat irányítsa felfelé vagy vízszintesen, a meleg levegőért pedig irányítsa a rácsokat a szobában lévő emberek felé.

Két hasznos tipp a hűvös megtartása érdekében

•Természetesnek hangzik - de csak a szükséges szobákat hűtse le. Ha van vezetékes légkondicionáló rendszere, használhatja a zóna beállításait. Vagy ha másik rendszere van, zárja be az ajtókat a hűtött és a hűtés nélküli helyiségek között, hogy megakadályozza a meleg levegő beszivárgását. Ha az egyik szobája természetesen nagyon meleg (pl. Tetőtér) vagy hűvös (pl. Pince), átkapcsolhat ventilátorra -csak az energia-megtakarítás érdekében.
 

• A termosztát beállításakor ne feledje, hogy minden 1 fokkal hidegebb akár 10% többlet energiába is kerülhet. Tehát ne csak jeges szinten állítsa be és ne felejtse el a hőmérsékletet - a külső hőmérséklet egész nap változik, és a légkondicionálásnak is így kell lennie.

Milyen előnyei vannak az Inverter technológiának?

A Daikin Inverter technológia az egyik leghatékonyabb módszer az otthon fűtésére és hűtésére. Óvatosan állítja be az energiát, így gyorsabban eléri a kívánt hőmérsékletet, majd ingadozások nélkül fenntartja azt. Sokkal hatékonyabb, mint egy nem inverteres rendszer, a Daikin fejlett inverteres kompresszora folyamatosan szabályozza a fűtési vagy hűtési teljesítményt, a helyiség hőmérsékletétől függően.

Nem csak a kiválóan egyenletes hőmérsékletet élvezheti, hanem az inverteres technológia révén a mai légkondicionálók energiahatékonyabbak, hosszabb élettartammal, mivel kevesebb a kopás.

A mai Split légkondicionáló rendszerekbe rengeteg nagyszerű funkciót is beépítettek, hogy pénzt takarítsunk meg, beleértve az Econo Mode és a Standby Power funkciót. Ami a Daikin csatornázott rendszereket illeti, az előre jelzett átlagos szavazat (PMV) vezérlés óvatosan beállítja a szobahőmérsékletet a nap folyamán, biztosítva a hatékonyság és a kényelem végső egyensúlyát, és ügyelve arra, hogy csak a szükséges energiamennyiséget használja.

A fűtés és a hűtés csak a kezdet

Ha a családjában valaki asztmában szenved, vagy érzékeny a porra, akkor nem csak otthonát akarja melegíteni és hűteni, hanem a levegőt is tudja tisztítani a légkondicionálóval. Magyarországon az egyik legmagasabb az asztmában szenvedők aránya a világon, és még többen, akiket szénanátha és más légi allergiák érintenek. Ez azt jelenti, hogy létfontosságú, hogy a légkondicionálója tisztán tudja tartani a levegőt is. Beépített légtisztító szűrőik befogják a levegőben lévő finom részecskéket, például a port, a füstöt és a pollent. És ez még nem minden. Innovatív US7 Split System klímaberendezésünk energiatakarékos hőmérséklet-szabályozást biztosít, és párásíthatja, párátlaníthatja, szellőztetheti és tisztíthatja.


Az apró részletek nagy hatással vannak

A Daikin klímaberendezések a szolgáltatások széles skáláját kínálják, hogy a fűtési és hűtési élményt a következő szintre emelhesse.

Lehet, hogy éppen futásból jött be, és szuper hűvös levegőre van szüksége. Vagy talán egy hideg, esős éjszakából érkezik haza, és gyorsan szeretne komfortosabbá tenni otthonát. Néhány Daikin csatornázott légkondicionáló rendszer tartalmaz gyorshűtési / fűtési módot, amely ideiglenesen növeli a légkondicionáló teljesítményét, hogy gyorsan elérje a kívánt hőmérsékletet, mielőtt automatikusan visszatérnek a szokásos kényelmes szobai beállításra.

 

Kérjen egy szakembert!

Az otthoni fűtés és hűtés terén a P&P klíma kft. kíváló szakembereket foglalkoztat. Mindössze annyit teszünk, és azért vagyunk itt, hogy segítsünk kiválasztani a legjobb rendszert, amely éppen megfelel Önnek. Hívjon minket tanácsért, vagy kérje ingyenes felmérésünket otthonában, majd megtervezzük és szakszerűen telepítjük az Ön számára megfelelő megoldást. Elérhetőségünk: 06 70 2 435 222