Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
P&P KLÍMA Places

Mit tegyünk, ha a légkondink külső egysége lefagyott?

Mit tegyünk, ha a légkondink külső egysége lefagyott? Manapság a legtöbb klíma fajta már fűtési funkcióval is rendelkezik. A készülék kiválasztásakor oda kell figyelnünk a minőségére, teljesítményére, majd az elhelyezésére is. Kérje szakértőnk segítségét!

Manapság a legtöbb klíma fajta már fűtési funkcióval is rendelkezik. A készülék kiválasztásakor oda kell figyelnünk a minőségére, teljesítményére, majd az elhelyezésére is. Ha ezeket megfelelően válasszuk meg, jóval több pénzt tudunk megspórolni a téli időszakban is.

A korábban népszerű on-off-os klímákat csak akkor érdemes fűtésre használni, ha kint még enyhe idő van. A korszerű inverteres klímák viszont kiválós fűtési hatásfokkal rendelkeznek, így ők garantáltan jó választásnak bizonyulnak, melyek akár -20 fokig is üzemképesek.

Azért kell figyelembe venni a maximum külső hőmérsékletet, mivel fagypont közeli (vagy az alatti) állapotban a pára ráfagy a hőcserélőre és ott jég képződik. Ekkor pedig kültéri lefagyás történik, amely akadályozza a levegő szabad áramlását. A modernebb típusok esetében ilyenkor az automatikus leolvasztás funkció tud segíteni.  

Ha már előre tudjuk, hogy a klímát fűtésre is fogjuk alkalmazni, érdemes fűtőszálat, vagy leolvasztó fűtést használni, amelyek megakadályozzák, hogy a kondenzvíz eldugítsa a vízelvezető csövet.

A fűtőszál kapcsolása megoldható termosztáttal, vagy kézi módszerrel.

A klímával való fűtésnek számos előnye ismert, például nincs égésterméke, vagy felszabaduló veszélyes anyaga, mint a szén-monoxid.

Érdemes megemlíteni levegőszűrő, tisztító képességét is, mivel  az adott helység levegőjében különböző vírusok, baktériumok, pollenek találhatóak. Ezen kívül egy teljesen hermetikusan elzárt hűtőközeggel rendelkezik és képes párásítani is.

Mondhatni egyetlen hátránya az esetleges lefagyás és a fűtőszál használatával járó áramfogyasztás. A kedvező téli fűtéshez külön a szolgáltatótól érdemes „H” tarifát igényelni, mellyel féláron fűthetünk Októbertől Áprilisig.

 Összességébenbátran elmondható, hogy a fűtési módszerek közül a klíma egy igen takarékos és biztonságos megoldásnak minősül.