Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Klímatisztítás és karbantartás

Vállalatunk specializálódott klíma és légkondicionáló rendszerek tisztításában és karbantartásában. Nem csak a saját általunk telepített klímaberendezés karbantartását vállaljuk, hanem mindenkiét aki úgy érzi, hogy fontos az egészség a számára. Tudjuk, hogy a megfelelő klíma mindenki számára alapvető a kényelmes és egészséges életvitelhez, ezért elkötelezettek vagyunk azáltal, hogy tiszta, hatékony és hosszú élettartamú klímarendszereket biztosítsunk ügyfeleinknek.


Miért van szükség a klíma rendszeres tisztítására és karbantartására?

A klíma és légkondicionáló rendszerek komplex szerkezetek, amelyek idővel porral, pollenekkel és más szennyeződésekkel telhetnek meg. Ez nem csak csökkentheti a rendszer hatékonyságát, de negatív hatással lehet a beltéri levegő minőségére is. Az elhanyagolt rendszerek energiapazarláshoz és hosszú távú problémákhoz vezethetnek, amelyeket jóval könnyebb megelőzni, mint kijavítani.

Milyen időközönként kell a klímát karbantartani?

Konkrét választ erre nem lehet adni, azonban a legjobb tanács, ha a gyártó előírásait betartjuk, elsődlegesen a garancia megőrzése miatt. Alapvetően a külső körülmények határozzák meg, milyen sűrűn kell egy készüléket karbantartani. Mennyit használtuk, mennyire szennyezett helyen? Tehát egy hálószobai klíma nyilván más igénybevételt szenved, mint egy állandóan járatott konyhai, ételgőzös közegben. Ez az üzemeltetés közben kitapasztalható.

A fertőzés elkerülhető a rendszeres, szakemberek által végzett klíma karbantartással, amely magában foglalja a klíma készülék fertőtlenítését is.

Amennyiben a klímát csak hűtésre használja, akkor elég évente csak egyszer karbantartani, ha az őszi időszakban kiegészítő fűtésre is használja, akkor indokolt a fűtés beindítása előtt is a klíma karbantartás.

Hogyan tudunk segíteni?

Az évek során kialakított tapasztalattal és a legújabb iparági technológiákkal felszerelve, csapatunk szakértő módon látja el a klíma és légkondicionáló rendszerek tisztítását és karbantartását. Hőcserélők, kompresszorok, szűrők, és minden egyes komponens gondos ellenőrzése és tisztítása része az átfogó szolgáltatásnak, amelyet nyújtunk. Nem csak befújjuk spray-vel vagy habbal a készülékét, hanem az erre speciálisan kialakított vízzel hígított vegyszeres oldattal átmossuk mind a kültéri és mind a beltéri egységeit.

Az Ön egészsége és kényelme az elsődleges számunkra!

Hisszük, hogy a tiszta és egészséges levegő alapvető fontosságú a jó közérzet és az életminőség szempontjából. Rendszeres tisztítási és karbantartási szolgáltatásainkkal hozzájárulunk a levegő minőségének fenntartásához, minimalizálva a baktériumok, penész és allergének jelenlétét.

Mennyibe kerül?

Alaptisztítás, amely egy rendszeresen karbantartott klímára vonatkozik:

- Oldalfali split klímák beltéri és kültéri egységének vegyszeres átmosása 10.000 - 12.000 ft. bruttó

 

Klíma nagytakarítás, elhanyagolt, évek óta nem takarított penészes klímák esetén: 14.000 - 16.000 ft. bruttó.

A Klíma Karbantartás Elmulasztásának Veszélyei

A klíma és légkondicionáló rendszerek elengedhetetlenek a kényelmes életvitelhez, különösen a meleg hónapokban. Azonban a rendszeres karbantartás hiánya hátrányokat és egészségügyi problémákat eredményezhet. Amikor a klímaberendezéseket elhanyagoljuk, számos negatív hatás alakulhat ki, amelyek kihatnak mind a környezetre, mind pedig az emberek egészségére.

A legfontosabb része a klíma karbantartásnak a gomba, penész mentesítés.

A készülék cseppvíz tárolójában a gombák és baktériumok elszaporodnak és a kora nyári első bekapcsoláskor a klíma berendezés megforgatja a spórákat tartalmazó levegőt a lakásban.

Enyhe esetben rövid távon köhögés, hosszabb távon pedig asztma vagy légionella betegség is kialakulhat.

A légionella baktériumra 1976-ban figyeltek fel az orvosok, amikor egy szállodában összegyűlt egykori légionáriusok közül sokan súlyos, fertőző tüdőgyulladást kaptak és néhányan belehaltak.

A kórt az épület klíma berendezése terjesztette a párásító folyadékban szaporodó baktériumokkal.Nézzünk meg néhányat:

Levegő Minőségének Romlása: A klíma és légkondicionáló rendszerekben felhalmozódó por, pollen, penész és baktériumok a levegő minőségét jelentősen ronthatják. Ez különösen problémás lehet azok számára, akik allergiásak vagy asztmások, mivel ezek az irritáló anyagok légúti reakciókat és allergiás tüneteket válthatnak ki.

Energiafogyasztás Növekedése: Az elhanyagolt klímaberendezések hatékonysága csökkenhet, ami magasabb energiafogyasztást eredményez. Az elégtelenül tisztított hőcserélők és szűrők miatt a rendszernek több energiára van szüksége ugyanazon hűtési vagy fűtési hatás eléréséhez. Ennek következtében a havi energia számlák jelentősen megnövekedhetnek.

Baktériumok és Betegségek Terjedése: A nedvesség és a szennyeződések miatt a klímaberendezések belső részei könnyen válhatnak baktériumok és mikroorganizmusok forrásává. Ezek a kórokozók a légáramlaton keresztül könnyen terjedhetnek, és megnövelhetik a légúti fertőzések, allergiák és egyéb betegségek kockázatát.

Hőmérsékleti Ingadozások: Az elhanyagolt klímaberendezések nehezebben tudják fenntartani a kívánt hőmérsékletet, mivel a rendszer hatékonysága csökken. Ez hőingadozásokhoz vezethet, amelyek nem csak kellemetlenséget okozhatnak, de szintén hozzájárulhatnak a betegségek kialakulásához.

Karbantartás Hiányának Eredménye: Az elhanyagolt klímaberendezések sérülékenyebbek és hajlamosabbak a meghibásodásra. A meghibásodások pedig nem csak a pénztárcára lehetnek terhelőek, hanem a hirtelen kieső hűtés vagy fűtés nélkül is hagyhatnak, ami szintén negatív hatást gyakorolhat az egészségre.

Összefoglalva, a klíma és légkondicionáló rendszerek rendszeres karbantartása és tisztítása elengedhetetlen ahhoz, hogy optimális működésüket és a beltéri levegő minőségét megőrizzük. Az elhanyagolás számos negatív következménnyel járhat, beleértve a rosszabb levegő minőségét, magasabb energiafogyasztást és a kialakuló betegségek kockázatát. Ne feledje, hogy a megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás, és a klíma rendszeres karbantartása hosszú távon megtérülő befektetés lehet az egészség és kényelem terén.

 

 

Hívjon minket még ma, hogy leszámoljunk a kártevőkkel!


Ne várjon tovább, hogy a baktériumok elszaporodjanak a légkondicionálójában. Szakértő kollégáink készen állnak arra, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsák a klíma és légkondicionáló rendszerének tisztításában és karbantartásában. Hagyja, hogy a szakemberek gondoskodjanak klímája hatékony működéséről és az otthona vagy munkahelye kellemes környezetének megőrzéséről.


Mi nem csak fújkálunk, hanem valóban vegyszeres oldattal átmossuk a készülékét!