Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Villanyszerelés

Lakásfelújítás, lakás villanyszerelés, épületvillamosság
 

Megvásárolta álmai otthonát, de nem biztonságos annak az elektromos hálózata? Felújítja lakását és egy korrekt, rugalmas, fiatalos villanyszerelő csapatot keres? Szeretné kicseréltetni az elavult vezetékeket, vagy rossz helyen vannak a konnektorok?

Akár a legkisebb átalakításról, egyetlen kapcsoló áthelyezéséről van szó, akár az egész lakás elektromos hálózatát szeretné felújítani, akkor a legjobb helyen jár.

A megoldást mi jelentjük Önnek, a P&P klíma kft. gyakorlott villanyszerelő szakemberei.
Akár egyetlen kapcsolót szeretne lakásában áthelyezni, vagy a teljes elektromos hálózatot szeretné felújítani, esetleg a falban található vezetékeket kicserélni, számíthat segítségünkre.


Cégünk Szegeden és Csongrád megye egész területén teljes körű villanyszerelés szolgáltatást, innovatív műszaki megoldásokat nyújt az épületvillamosság szakterületén. 
Megkeresését követően néhány munkanapon belül ajánlunk időpontot egy ingyenes helyszíni felmérésre, mely alapján készítünk Önnek egy személyre szabott, tételes árajánlatot.
A helyszíni felmérést meggyorsíthatja a lakás alaprajzának egy példánya, valamint érdemes átgondolni a kapcsolók, konnektorok, tv, telefon, internet kiállások, és egyéb elektromos berendezések optimális helyét. Már a helyszíni felmérés alkalmával is ötletekkel, praktikus tanácsokkal látjuk el, ezzel is segítve Önt a használhatóbb, barátságosabb otthon tervezésében és kialakításában.

Az épületvillamosság minden területére nyújtunk megoldást a kor követelményeinek, valamint az Ön igényeinek megfelelően. Korszerű műszaki megoldásokat, ugyanakkor könnyen áttekinthető technológiát biztosítunk a lakó és egyéb épületek elektromos kivitelezéséhez.
Nem csak erősáramú rendszerek kiépítésével, hanem riasztó berendezések szerelésével, gyengeáramú hálózatok kivitelezésével, telefon, kaputelefon, tv és számítógép hálózatok kiépítésével is foglalkozunk.


Mit jelent a Teljes körű villanyszerelés?

A teljes körű villanyszerelés azt jelenti, hogy bármilyen elektromos szerelési kérdésben bizalommal fordulhat hozzánk Szegeden és Csongrád megye egész területén.

 • LAKÁS: lakás villanyszerelés Szegeden villamos hibaelhárítás lakásban Csongrád megyében, lakás elektromos felújítása Szegeden és Csongrád megyében, lakás villamos hálózat karbantartása, lakás villanyszerelés azonnal Szegeden, lakás villanyszerelés kivitelezése Szegeden
 • TÁRSASHÁZ: társasház villanyszerelés Szegeden, villamos hibaelhárítás társasházban Szegeden, társasház elektromos felújítása Szegeden, társasház villamos hálózat karbantartása Szegedent, társasház villanyszerelés azonnal Szegeden, társasház villanyszerelés kivitelezése Szegeden
 • CSALÁDI HÁZ: családi ház villanyszerelés Szegeden, villamos hibaelhárítás családi házban Szegeden, családi ház elektromos felújítása Szegeden, családi ház villamos hálózat karbantartása Szegeden, családi ház villanyszerelés azonnal Szegeden, családi ház villanyszerelés kivitelezése Szegeden
 • ÖNKORMÁNYZAT: önkormányzat villanyszerelés, villamos hibaelhárítás önkormányzaton, önkormányzat elektromos felújítása, önkormányzat villamos hálózat karbantartása, önkormányzat villanyszerelés azonnal, önkormányzat villanyszerelés kivitelezése
 • NYARALÓ: nyaraló villanyszerelés, villamos hibaelhárítás nyaralóban, nyaraló elektromos felújítása, nyaraló villamos hálózat karbantartása, nyaraló villanyszerelés azonnal, nyaraló villanyszerelés kivitelezése Szegeden
 • internet megosztás, internet hibaelhárítás, internet kiépítés és kivitelezés Szegeden
 • hálózat kiépítés Szegeden
 • régi, elavult biztosítékok cseréje, biztosíték hibaelhárítása
 • biztosítéktáblák cseréje, biztosítéktábla hibaelhárítása
 • biztosítékok felülvizsgálata garanciával
 • biztosítéktáblák ellenőrzése garanciával
 • villanyszerelés közüzemi és lakossági fogyasztóknál
 • méretlen hálózatok teljes körű felújítása, hibaelhárítása és villanyszerelése

 

A panellakások villanyszerelését két különböző technológiával végezzük, eszerint lehet falba süllyesztett, vagy falon kívüli, kábelcsatornás szerelés.

Süllyesztett kivitelezés esetén a téglaépítésű lakásokkal ellentétben nem csöveket süllyesztünk a beton falakba, hanem dupla szigetelésű réz kábeleket.
így statikailag csak minimálisan gyengítjük a vasbeton falakat, ezzel együtt biztonságos és esztétikus műszaki megoldást nyújtva megrendelőinknek.

Panellakások beton falaiba elektromos csövet süllyeszteni nem lehet, mert ez a betonfalak marása közben a főfalakban található vasalás sérülésével járna, mely akár veszélyes mértékig elgyengítheti statikailag az épület szerkezetét.

A panellakások süllyesztett szerelése, a dupla szigetelésű kábelek használatán kívül mindenben megegyezik a lakás villanyszerelés, épületvillanyszerelés menüben leírtakkal, ezért erről bővebb információ ott olvasható.

Falon kívüli, kábelcsatornás technológia esetén a beton falakra megfelelő méretű kábelcsatornát szerelünk, ami jellemzően a biztosítéktábla környékén vastagabb, attól távolodva egyre kisebb méretű, a vezetékek számának függvényében. A kábelcsatornát minden esetben csavarokkal rögzítjük a beton fal síkjára, műanyag tiplik befúrásával. Korunkban már olyan kivitelű kábelcsatornákat forgalmaznak, melyek esztétikailag kevésbé rontják a lakás képét, mint ódon társaik. Egy igényes szereléssel alig észrevehető- a szegélylécek fölött, vagy arra alkalmas szegélylécekben,  illetve a holkerek alatt és a sarkokban szerelve festést követően szinte nem is látszik.

Fontos tudnivalók!

A rossz hír: a panellakások 40-50 évvel ezelőtt épültek és villanyszerelésükhöz kivétel nélkül alumínium vezetékeket alkalmaztak.
A panellakások 90 százalékába úgynevezett MM-falvezetékeket építettek be, amik olyan dupla szigetelésű alumínium kábelek, melyek nem cserélhetőek. Közvetlen a betonba öntötték, vagy az előre gyártott panel elemek hornyaiban, a vakolat alá vannak süllyesztve.
Közel 30 éves pályafutásunk alatt olyan panellakással még nem találkoztunk, ahol vésés, bontás nélkül maradéktalanul cserélhetők voltak a vezetékek, így az továbbra is álom marad, hogy a panellakások vezetékeit egyszerűen csak kicseréljük.

A jó hír: nem minden esetben szükséges az alumínium vezetékek cseréje!
Azokban a panellakásokban, ahol megfelelő keresztmetszetű alumínium vezetékek vannak a falakban, még hosszú évekig biztonságosak lehetnek az öreg alumínium vezetékek. És itt a kulcsszó a biztonság!
Amennyiben az Ön lakásában nincsenek kiugróan magas fogyasztású berendezések, mint például: villanytűzhely, villanysütő, szárítógép, több klímaberendezés, vagy sok, nagy teljesítményű konyhai elektromos eszköz, valószínűsíthető, hogy nincs szükség a vezetékek cseréjére.

Hogyan tehetem biztonságossá panellakásom elektromos hálózatát?

3 nagyon fontos lépést minden panellakás elektromos hálózatán el kell végezni!

1. Biztosítéktábla csere
A lakásban található vezetékeket megfelelően méretezett kismegszakítókkal kell ellátni. A régi biztosítéktáblák, elavult kismegszakítók és a korszerűtlen olvadóbiztosítékok már nem tudják biztonságosan ellátni feladatukat, ezért fokozottan tűz- és balesetveszélyesek!

2. Fi-relé beépítése
A Fi-relét más néven hibaáram védő relének, vagy életvédelmi relének, áramvédő kapcsolónak is nevezzük. A neve is elárulja, hogy a kismegszakítóval ellentétben nem a túláram védelem a feladata, hanem az életvédelem. 
Kedvezőtlen körülmények között egy 70 milliamper (0,07 Amper) erősségű áramütés képes halálos sérülést okozni. A lakásokba beépített Fi-relé feladata az, hogy 30 milliampernél nagyobb hibaáramot ne engedjen a fogyasztó felé- ezzel megakadályozva azt, hogy egy meghibásodott berendezés halálos áramütést okozzon.
Azon túlmenően, hogy a szabvány is kötelezővé teszi a beépítését, k
isgyermekes háztartásokban fokozottan ajánlott a Fi-relé beépítése. A gyerekeket minden érdekli, így előbb-utóbb minden szülő szembesül azzal, hogy gyermeke határozottan nyúl a konnektor felé, esetleg piszkálja az elektromos eszközöket.

Ne várja meg, amíg megtörténik a baj, Ön legyen elővigyázatos, saját gyermeke védelmére építtessen be Fi-relét, védje családja biztonságát!

3. Elektromos kötések felújítása.
A panellakások alumínium vezetékeinek kötését 30 évvel ezelőtt, az akkori technológiának megfelelő eszközökkel végezték. Ezek a kötések mára elavultak és szabványtalanná váltak, továbbá a legtöbb esetben fellazultak és elöregedtek, így
komoly károkat okozhatnak elektromos eszközeiben, ráadásul gyakran tűzveszélyes és balesetveszélyes állapotot idézhetnek elő!

Mennyibe kerül a panellakás elektromos hálózatának felújítása?

- Egy átlagos panellakás teljes átvillanyszerelése falba süllyesztett technológiával: 500-900.000 Ft közé tehető, az elvégzendő munka, valamint a  megrendelő igényeinek függvényében.
- Panellakás komplett elektromos hálózatának felújítása falon kívül, kábelcsatornában: 400-800.000 Ft-os beruházás.
- Biztosítéktábla csere, Fi-relé beépítése, kötések felújítása: 64-96.000 Ft.

Az utóbbi két évtizedben jelentősen nőtt a háztartások energiaigénye. Ez főleg az elektromos berendezések, mint például hűtő, tűzhely, mikró, mosó- és mosogatógép, klímák rohamosan növekvő száma, és azok teljesítményének növekedése miatt történt.

A panellakások elektromos vezetékei azonban nem mindig tudják a megfelelő tápellátást biztosítani.
Lakásunk és értéktárgyaink biztonsága érdekében érdemes átvizsgáltatni és szükség esetén felújíttatni az elektromos hálózatot.

A mai, korszerű technikákkal (úgy mint gyémántvágó, betonfúró, porszívó) a vezetékek, kábelek nagyon szépen bevéshetőek a betonba. Ez a munkálat ugyan hangosabb a villanyszerelés többi válfajánál, ám a jól tájékoztatott szomszédok tudomásul veszik, hogy egy lakásfelújítás ezzel jár.

Az új kábelek elfedéséhez lehet gipszkartont is használni az esztétikus elrejtés érdekében. Ahol szükséges, természetesen a gipszkarton falak, dobozolások, mennyezeti dekorációk és design világítások beépítését is vállaljuk.

Nem kell félni a panellakások elektromos felújításától, a megfelelő szakértelemmel és gondossággal elvégzett munka után egy sokkal szebb, otthonosabb, modernebb környezetbe költözhetünk vissza.

Ne habozzon, keressen minket árajánlatért!

KAPCSOLATFELVÉTEL