Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
P&P KLÍMA Places

A jövő fűtése a hőszivattyú az elavult gázkazán helyett!

A jövő fűtése a hőszivattyú az elavult gázkazán helyett! Ha a fűtés mellett a hűtésre is igényünk van, a hőszivattyúnál nincsen jobban megtérülő megoldás!

Miért válasszuk a hőszivattyús fűtés megoldást?        

        

Hőszivattyú képes a fűtés mellett a lakásunk hűtését is kiszolgálni, mégis egy-két dolgot szem előtt kell tartanunk. Fontos kiemelni, hogy ne méretezzük túl a készüléket ill. alul se, mert az optimális energia fogyasztáshoz elengedhetetlen, hogy a megfelelő teljesítményű hőszivattyút válasszuk. Ehhez pontosan tervezzük meg a puffertartályt és meleg víz előállítás esetén a HMV. tartály méretét. Továbbá szükséges a megfelelő villamosenergia a kellő indító áramhoz.         

        

Lakossági hőszivattyúk:          

        

A családi házak esetén 70 - 300 m2-ig ajánljuk ill. ha van úszómedencénk akkor azt is tudjuk fűteni vele. Lakóházbak javasoltak a hagyományos, EVI kompresszoros vagy az inverteres hőszivattyúk. Webáruházunkban megtalálhatóak a szuper csendes Nibe, Panasonic, Daikin levegő-víz hőszivattyúk.         

        

Melyik hőszivattyú lehet a jó választás? Levegő-víz, geotermikus fűtés: víz-víz, esetleg a talajszondás?         

        

Hőszivattyú választásakor figyelembe vehetünk: levegő-víz, geotermikus fűtésnél: víz-víz, és talajszondás berendezéseket.         

        

Bármelyik megoldásra is esik a választás, a hőszivattyú a lehető legenergiatakarékosabb megoldás. A gáz már a múlté, a mai elektromos hűtő-fűtő berendezések energia fogyasztása lényegesen kedvezőbb mint a 10 évvel ezelőtti társai. Ha ez még így sem volna elég, akkor napelemmel is tudjuk kombinálni az energia előállításunkat, mely során akár 0 ft-ból kijön a téli fűtésünk és a nyári hűtésünk.

Miért ajánljuk elsősorban a levegő-víz hőszivattyús fűtést, hűtést?        

        

• Mert a megfelelően telepített hőszivattyú felezheti az energiafogyasztásunkat az egyre drágább gáz helyett, így sokat spórolhat az energiaszámlán.         

        

•  a levegő-víz hőszivattyú kényelmesen egy nap alatt telepíthető, nincs szükség kút fúrásra, nem kell felásni a kertet, ezért lényegesen olcsóbb a víz-víz hőszivattyú rendszernél.         

        

• könnyen összekapcsolható a hagyományos fűtési rendszerekre, legyen az akár hagyományos gázkazán kandalló vagy cserépkályha.         

        

• még a szélsőséges időjárási körülmények között is alkalmazható, a korszerű technológiának köszönhetően, a Nibe, Daikin, vagy Panasonic által fejlesztett hőszivattyú -25 és + 45 ºC között működik. A monoblokkos hőszivattyúknál elengedhetetlen a minőségi fagyálló folyadék használata!         

        

• továbbá fontos megemlítenünk, hogy nem kell gázkémény, gázterv, gázkazán, gázbekötés, nincs robbanás veszély, és nem kell félni a szénmonoxid mérgezéstől, lényegesen olcsobb a karbantartása, üzemeltetése.         

        

• a levegő-víz hőszivattyúnak igencsak olcsó a beruházási költsége. Pár évre vetítve is komoly összegeket tud spórolni a rezsi költségen.        

        

 Energia hatékony: fűt a gáz kazán, hűt a klímaberendezés, meleg vizet készít a bojler helyett gazdaságosan. Környezetkímélő megoldás.

           Ha még mindig nem tudja milyen hőszivattyú típust válasszon, bátran forduljon kollégáinkhoz!