Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
P&P KLÍMA Places

Zöld Ötletek

Légkondicionáló fűtési és hűtési útmutató

Még akkor is, ha szélsőséges hőmérsékleten élünk, valószínűleg a téli fűtés és a nyári hűtés kombinációját a legpraktikusabb egyben megtalálni. Mivel hazánkban évről évre új klímarekordok születnek, a megfelelő légkondicionáló megoldás kiválasztása otthonunk számára égetően szükségessé vált napjainkra.

Fejlett légkondicionálási technológiánk és számos intelligens funkció azt jelenti, hogy a fűtésen és a hűtésen kívül sokkal több előnyt élvezhetünk. 
A hőmérséklet-szabályozás, a minőségi levegő, a költség-megtakarítás és a letisztult kortárs kialakítás kínálja Önnek.

Fűtési és hűtési rendszerek - hogyan működnek?

A legtöbb modern légkondicionáló rendszer fordított ciklusú technológiával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy fűteni és hűteni tudják otthonunkat. Valójában manapság már mindegyik márka /Daikin, Panasonic, Gree stb/ minden légkondicionálója fűtési és hűtési lehetőséget is kínál. Ez magában foglalja Split rendszerüket, Multi-Split és Csatornás légkondicionáló rendszereiket, attól függően, hogy csak néhány szobában vagy az egész otthonunkban kívánjuk szabályozni a hőmérsékletet.

Télen nagyon meleg

Meg fog lepődni, ha megtudja, hogy még a hideg téli levegő is tartalmaz hasznos hőt, amelyet otthonában felhasználhat. A Daikin fordított ciklusú technológiája elnyeli ezt a hőt a külső levegőből, hogy hangulatos légkört teremtsen benne. Könnyen szabályozható, így csak a kívánt meleget élvezheti, és emellett energiahatékonyabb, mint a hagyományos fűtőberendezések, amelyeknek hőt kell termelniük, ahelyett, hogy a külső levegőből származó hőenergiát hasznosítanák a belső meleg létrehozásához.
 

 A fűtős légkondicionáló berendezések automatikus leolvasztási ciklusúak ami azt jelenti, hogy ha mínusz 10ºC-ra is csökken a hőmérséklet, akkor is meleg marad, mivel a könnyedén melegen tartja otthonát az előre beállított hőmérsékletre.

Tökéletesen hűtött nyáron

Hasonlóképpen, ahogy a higany emelkedik, a Daikin fordított ciklusú klímaberendezése elnyeli a hőt a belső levegőből, és szétszórja azt kívül, otthonának tökéletes hűtési zónát biztosítva. Ha a trópusokon tartózkodik, imádni fogja azt a tényt, hogy a fejlett Daikin technológia szellőnek találja az otthoni hűtést, még akkor is, ha 46 ° C-ra melegszik.

Ne feledje, hogy a hűvös levegő nehezebb, mint a meleg. Tehát, amikor a légkondicionáló ideális helyzetét keresi, akkor a lehető legközelebb a mennyezethez szerelje fel. Hűvös levegő érdekében a rácsokat irányítsa felfelé vagy vízszintesen, a meleg levegőért pedig irányítsa a rácsokat a szobában lévő emberek felé.

Két hasznos tipp a hűvös megtartása érdekében

•Természetesnek hangzik - de csak a szükséges szobákat hűtse le. Ha van vezetékes légkondicionáló rendszere, használhatja a zóna beállításait. Vagy ha másik rendszere van, zárja be az ajtókat a hűtött és a hűtés nélküli helyiségek között, hogy megakadályozza a meleg levegő beszivárgását. Ha az egyik szobája természetesen nagyon meleg (pl. Tetőtér) vagy hűvös (pl. Pince), átkapcsolhat ventilátorra -csak az energia-megtakarítás érdekében.
 

• A termosztát beállításakor ne feledje, hogy minden 1 fokkal hidegebb akár 10% többlet energiába is kerülhet. Tehát ne csak jeges szinten állítsa be és ne felejtse el a hőmérsékletet - a külső hőmérséklet egész nap változik, és a légkondicionálásnak is így kell lennie.

Milyen előnyei vannak az Inverter technológiának?

A Daikin Inverter technológia az egyik leghatékonyabb módszer az otthon fűtésére és hűtésére. Óvatosan állítja be az energiát, így gyorsabban eléri a kívánt hőmérsékletet, majd ingadozások nélkül fenntartja azt. Sokkal hatékonyabb, mint egy nem inverteres rendszer, a Daikin fejlett inverteres kompresszora folyamatosan szabályozza a fűtési vagy hűtési teljesítményt, a helyiség hőmérsékletétől függően.

Nem csak a kiválóan egyenletes hőmérsékletet élvezheti, hanem az inverteres technológia révén a mai légkondicionálók energiahatékonyabbak, hosszabb élettartammal, mivel kevesebb a kopás.

A mai Split légkondicionáló rendszerekbe rengeteg nagyszerű funkciót is beépítettek, hogy pénzt takarítsunk meg, beleértve az Econo Mode és a Standby Power funkciót. Ami a Daikin csatornázott rendszereket illeti, az előre jelzett átlagos szavazat (PMV) vezérlés óvatosan beállítja a szobahőmérsékletet a nap folyamán, biztosítva a hatékonyság és a kényelem végső egyensúlyát, és ügyelve arra, hogy csak a szükséges energiamennyiséget használja.

A fűtés és a hűtés csak a kezdet

Ha a családjában valaki asztmában szenved, vagy érzékeny a porra, akkor nem csak otthonát akarja melegíteni és hűteni, hanem a levegőt is tudja tisztítani a légkondicionálóval. Magyarországon az egyik legmagasabb az asztmában szenvedők aránya a világon, és még többen, akiket szénanátha és más légi allergiák érintenek. Ez azt jelenti, hogy létfontosságú, hogy a légkondicionálója tisztán tudja tartani a levegőt is. Beépített légtisztító szűrőik befogják a levegőben lévő finom részecskéket, például a port, a füstöt és a pollent. És ez még nem minden. Innovatív US7 Split System klímaberendezésünk energiatakarékos hőmérséklet-szabályozást biztosít, és párásíthatja, párátlaníthatja, szellőztetheti és tisztíthatja.


Az apró részletek nagy hatással vannak

A Daikin klímaberendezések a szolgáltatások széles skáláját kínálják, hogy a fűtési és hűtési élményt a következő szintre emelhesse.

Lehet, hogy éppen futásból jött be, és szuper hűvös levegőre van szüksége. Vagy talán egy hideg, esős éjszakából érkezik haza, és gyorsan szeretne komfortosabbá tenni otthonát. Néhány Daikin csatornázott légkondicionáló rendszer tartalmaz gyorshűtési / fűtési módot, amely ideiglenesen növeli a légkondicionáló teljesítményét, hogy gyorsan elérje a kívánt hőmérsékletet, mielőtt automatikusan visszatérnek a szokásos kényelmes szobai beállításra.

 

Kérjen egy szakembert!

Az otthoni fűtés és hűtés terén a P&P klíma kft. kíváló szakembereket foglalkoztat. Mindössze annyit teszünk, és azért vagyunk itt, hogy segítsünk kiválasztani a legjobb rendszert, amely éppen megfelel Önnek. Hívjon minket tanácsért, vagy kérje ingyenes felmérésünket otthonában, majd megtervezzük és szakszerűen telepítjük az Ön számára megfelelő megoldást. Elérhetőségünk: 06 70 2 435 222
               A légkondicionáló egység beszerelésének hét előnye


Mivel napjainkban a környezetünk egyre jobban melegszik, természetes, hogy a villamosenergia-számlák csökkentésének a különböző módjait keressük. Noha a legtöbb ember otthonában nem található semmilyen hűtési rendszer, mivel ez általában nem a legmegfizethetőbb módszer a hő elleni küzdelemhez. Ez a sztereotípia kísérte végig életünket az elmúlt 20 – 25 évben.

Manapság már a légkondicionálók nem csak megfizethetőek; de az energiafelhasználás szempontjából is nagyon hatékonyak. A split klímák könnyen illeszkednek otthonába, és széles választékban kapható, hogy minden otthoni méretnek, dizájnak megtudjanak felelni.

Nagyon sok hűtési lehetőség érhető el a piacon, ezért kíváncsi lehet, miért érdemes fontolóra venni egy légkondicionáló egység választását.


A következőkben 7 szempontból mutatjuk be, hogy miért az egyik legjobb választás az oldalfali split klíma választása.

1. Megfizethető

A légkondicionáló egység vásárlásának egyik előnye, hogy megfizethetőek. Amellett, hogy olcsón vásárolhatóak, megfizethetőek a napi szintű üzemeltetéshez is. A klímaberendezés teljes költsége azonban a hozzá tartozó kapacitástól és tulajdonságoktól is függ. Egy jó klímaberendezés átlagosan körülbelül 150.000 – 250.000 forintba kerül 3 vagy 5 év garanciával.

2. Energiahatékony

Ha azt akarja, hogy otthona hosszú ideig hűvös maradjon, az energiaköltségek minimális szinten tartásával, a légkondicionáló egység a legjobb választás. A választás során keresse az A++ vagy A+++ tip. készülékeket, mert ezek max teljesítményen is kb 50 ft-ot fogyasztanak óránként.

3. Könnyű telepítés

A légkondicionáló egység telepítésének folyamata nagyon egyszerű. Noha a telepítéshez szakemberre van szükség még hozzá olyanra aki F-gáz vizsgával rendelkezik. A P&P klíma csapata a rendelkezésére áll, csak egyeztessen időpontot az ügyfélszolgálattal: + 36 70 2 435 222


4. Több helyre alkalmas

A légkondicionáló egységek nagyon sokféle helyen használhatók otthonában és azon kívül is. Használhatja nyaralóban, üzletébe, munkahelyén és magával viheti, amikor költözik. Használható otthoni helyiségekben, hálószobákban, konyhában, irodában, tornateremben stb.

5. Széles márka választék

Rengeteg klíma márka közül választhatunk, szerencsére a legnagyobb gyártóktól az egészen kezdetlegesig. Noha ezeknek a márkáknak néhány lehet hatékonyabb és hosszabb élettartamú, mint mások, fontos tudni, hogy mindegyiküknek ugyanaz a funkciója, azaz a hely hűtése. Néhány népszerű klíma márka közé tartozik a Mitsubishi, Daikin, Midea, Gree, Panasonic stb.

6. Jellemzők

Olyan sok olyan szolgáltatás van, amely manapság a split készülékekhez tartozik. Ezeknek a szolgáltatásoknak némelyike ​​alapnak számít, ám van akinek még sincs szüksége rájuk. Ezek a tulajdonságok a légkondicionáló típusoktól különböznek és márkánként lehet eltérő. Néhány népszerű szolgáltatás közé tartozik az időzítő, a wifi, a szűrő típusa, a ventilátor sebessége, a légirány vezérlése, a távvezérlő típusa stb.


7. Dizájn

A split klímák mára már a lakásdekor részévé váltak ezért a gyártók folyamatosan arra törekednek, hogy minél különlegesebb megjelenésű, modernebb készülékkel álljanak elő. A piacon nagyon sok fajta változat elérhető kezdve az alap fehér színtől a feketéig, a felfele nyíló, oldalra nyíló stb. dizájnos készülékekig.
 

Bármilyen klímaberendezés felkeltette az érdeklődését, keressen minket bizalommal! 06 70 2 435 222

 


 

Miért szükséges fertőtleníteni, tisztítani a légkondicionálókat vagy a szellőztető berendezéseket?

 

Manapság sokkal fontosabbá vált az egészség, mint korábban bármikor. A koronavírus / Covid-19 járvány súlyos egészségügyi helyzetbe sodorta az országot, amely sajnos még sok hónapig eltarthat.

Köszönhetően a légkondicionáló készülékek és a szellőztető rendszerek fertőtlenítő szolgáltatásunknak te is képes lehetsz védekezni az ellen, hogy a munkahelyeden vagy otthonodban gyorsabban terjedjen a vírus.

A P&P klíma kft. csapata a COVID-19 vírus elleni küzdelem érdekében minden tapasztalatát megadja neked a hűtési rendszerek (klíma, légtechnika vagy hőszivattyú) tisztításához és fertőtlenítéséhez!

Gondoltál már arra, hogy a légkondicionáló egységeidet fertőtlenítsd?

  • A hűtő és fűtő légkondicionáló berendezések
  • A szellőzőcsatornák
  • A hőszivattyú berendezésekre kapcsolt beltéri egységek

Ne várja meg, hogy egyik napról a másikra szembesül a  helyi szennyeződések, penészek, gombák következményeivel, vagy hogy az elővigyázatosság hiánya légúti betegség megjelenéséhez vezessen!

  • Ön egy olyan vállalat, amely arra készül, hogy újból megnyitja üzletét a munkatársai, alkalmazottai és partnerei számára?
  • Az Ön üzlete nyitva áll az új ügyfelek számára?
  • Ön egy közösség  vagy egy iskola, amelynek teljesítenie kell a kormány vagy a helyi hatóságok által megkövetelt szigorú követelményeket?
  • Ön egy szálloda , kávézó vagy étterem, amely meg akarja nyugtatni ügyfeleit, hogy eleget tettek egészségvédelmi biztonsági intézkedéseknek ?

Hívjon minket, hogy elvégezzük a fenti fertőtlenítések bármelyikét a magán- vagy állami intézményekben Szeged és Budapest környékén egyaránt!

E célból a P&P klíma kft. csapata egy speciális terméket használ, amely általánosságban fertőtlenít és megcélozza a baktériumokatmikrobákat , parazita gombákat  és penészeket is .

Vegye fel velünk a kapcsolatot a fertőtlenítéses tisztítás beütemezéséhez: 06 70 2 435 222

 


 

Növelje otthona értékét klímaberendezés telepítésével

 

 

Akár elakarja adni a házát, akár nem, az új légkondicionáló egység vásárlása a legjobb beruházás lehet az ingatlana értékének növelésére. Miközben sok háztulajdonos más drágább beruházásokba fektet be, a házon belüli légkondicionáló cseréje vagy új telepítése jó döntés lehet az ingatlan értékének növelésében, miközben energiát és pénzt takaríthat meg, amíg benne él.       

Olyan légkondicionáló egység kiválasztása, amely növeli otthona értékét  

Számos ingatlanszakértő egyetért azzal, hogy a legtöbb vásárlónak már elvárás, hogy a vásárolt ingatlan légkondicionáló egységet tartalmazzon, ezért a vásárló érdeklődésének felkeltéséhez szükség lehet a légkondicionáló egység cseréjére vagy új telepítésére. Annak biztosítása érdekében, hogy a megfelelő légkondicionáló egységet választotta-e otthonra, néhány fontos tényezőt figyelembe kell vennie:        

        

A megfelelő légkondicionáló egység mérete

Az egyik legfontosabb dolog, amelyet figyelembe kell vennie új légkondicionáló egység vásárlásakor, az a mérete. Keressen olyan méretű légkondicionáló egységet, amely elegendő otthona négyzetméretének elhelyezéséhez, hogy megbizonyosodjon arról, hogy házának minden részét megfelelően lehűti. Ha nagyobb klímát vásárol, akkor energia költségeket pazarolhat el, másrészről az alul méretezett klímák nem biztos, hogy a megfelelő hőmérsékletet fenn tudják tartani.          

Le a régit, be az újat

Az ingatlan szakértők azt tanácsolják, hogy ne vásároljon ablakklímát, mivel ezek költségesebb karbantartást igényelnek, és csökkenthetik az otthona értékét. Nem tudják ugyan azt a teljesítményt mint egy oldalfali split egység, és egyébként is egy idejét múlt megoldás. Ha jelenleg ablakklímája van, akkor fontolja meg annak cseréjét egy újabb oldalfali légkondicionáló egységre. Ha nehezen tudja eldönteni, melyik légkondicionáló egység illeszkedik az Ön otthonába tökéletesen, keressen minket, hogy tanácsot adjunk a választásban és a felszerelésben egyaránt.                  

A zöld út mentén

 Az új lakástulajdonosok manapság már energiahatékony otthonokat keresnek, hogy pénzt takarítsanak meg és tegyenek valamit a környezetünkért, hogy minél fentarthatóbb legyen. Az egyik legjobb módszer az ingatlan környezetbarátabbá tételére az energiahatékony légkondicionáló egység kiválasztása, napelemes rendszer telepítése, hőszivattyú alkalmazása a hűtésre és fűtésre. Ez elősegíti, hogy minél több potenciális vásárlót vonzzon, és az eladni kívánt otthonát az ingatlan piac élvonalába helyezze.

           Miután úgy döntött, hogy megfelelő légkondicionáló egységet vásárol az ingatlanához, fontolóra kell vennie a megfelelő telepítés fontosságát is. Ezekhez az otthoni légkondicionáló egységekhez gondos beszerelést kell ahhoz, hogy sok évig megfelelően és hatékonyan működjenek. Annak biztosítása érdekében, hogy ezt elérje, jobb, ha hivatalos klímaszerelőkkel telepíti, és nem a szomszéd villanyszerelővel. Sok esetben tapasztaltunk elég költséges hibákat, amelyek csökkenthetik megvásárolt készülék értékét, a garancia vesztésről nem is beszélve. A telepítést követően azon túl, hogy élvezheti a forró nyárban otthona hűsét, ne felejtse el, hogy az ingatlan értéke sokkal többet ér hogy klimatizált lett.

 A jövő fűtése a hőszivattyú az elavult gázkazán helyett!

 

Ha a fűtés mellett a hűtésre is igényünk van, a hőszivattyúnál nincsen jobban megtérülő megoldás!       

Miért válasszuk a hőszivattyús fűtés megoldást?              

Hőszivattyú képes a fűtés mellett a lakásunk hűtését is kiszolgálni, mégis egy-két dolgot szem előtt kell tartanunk. Fontos kiemelni, hogy ne méretezzük túl a készüléket ill. alul se, mert az optimális energia fogyasztáshoz elengedhetetlen, hogy a megfelelő teljesítményű hőszivattyút válasszuk. Ehhez pontosan tervezzük meg a puffertartályt és meleg víz előállítás esetén a HMV. tartály méretét. Továbbá szükséges a megfelelő villamosenergia a kellő indító áramhoz.        

Lakossági hőszivattyúk:         

A családi házak esetén 70 - 300 m2-ig ajánljuk ill. ha van úszómedencénk akkor azt is tudjuk fűteni vele. Lakóházbak javasoltak a hagyományos, EVI kompresszoros vagy az inverteres hőszivattyúk. Webáruházunkban megtalálhatóak a szuper csendes Nibe, Panasonic, Daikin levegő-víz hőszivattyúk.            

Melyik hőszivattyú lehet a jó választás? Levegő-víz, geotermikus fűtés: víz-víz, esetleg a talajszondás?         

Hőszivattyú választásakor figyelembe vehetünk: levegő-víz, geotermikus fűtésnél: víz-víz, és talajszondás berendezéseket.          

Bármelyik megoldásra is esik a választás, a hőszivattyú a lehető legenergia takarékosabb megoldás. A gáz már a múlté, a mai elektromos hűtő-fűtő berendezések energia fogyasztása lényegesen kedvezőbb mint a 10 évvel ezelőtti társai. Ha ez még így sem volna elég, akkor napelemmel is tudjuk kombinálni az energia előállításunkat, mely során akár 0 ft-ból kijön a téli fűtésünk és a nyári hűtésünk.

 


 

Fűtés klímával: megéri?
 


 

Egy korszerű klímaberendezés többet tud a helyiségek hűvösen tartásánál, hiszen egy úgynevezett split klímával fűteni is lehet. Sokan tartanak ettől a megoldástól, pedig számos előnye van a hagyományos fűtési módokkal szemben.            

A fűtés klímával a hőszivattyú elvén működik, és nem a hősugárzókhoz hasonlóan alakítja át az elektromos áramot hővé. Egy modern klímaberendezéssel sokkal hatékonyabban lehet fűteni, mint egy elektromos hősugárzóval, sőt, a hagyományos gázfűtéshez képest is 10-15%-os megtakarítást lehet vele elérni. További előny, hogy pedig több készülék is található a lakásban, akkor szobánként szabályozható a hőmérséklet. A fűtés klímával viszont csak akkor lehetséges, ha a készülék inverteres.        

Ha szeretné klímával fűteni az otthonát, tekintse meg választékunkat, majd válasszon egy fűtésre is alkalmas légkondicionálót! Természetesen a beüzemelésében is számíthat ránk! Amennyiben kérdése lenne, akkor kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén! 06 70 2 435 222