Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

6 legfontosabb tavaszi tipp a légkondicionálási szezon felkészűlésére

6 legfontosabb tavaszi tipp a légkondicionálási szezon felkészűlésére

Kitört a tavasz! Hivatalosan magunk mögött hagytuk a téli hónapokat, és a meleg napok gyorsan közelednek. Ahogy felkészülünk egy újabb Szegedi nyárra, ehhez viszont fontos tudni néhány tippet, hogy felkészüljünk a szezonra.

Senki sem tudja megmondani mikor lesz az első forró nap, viszont nem akarjuk hogy cserben hagyjon a légkondink ebben az időben. Íme néhány dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy amikor megérkezik a forró, párás időjárás Ön már készen álljon.

Használat előtt ellenőrizze a légkondicionáló kültéri egységét. Ha a téli hónapokban az klímáját lefedi, használat előtt távolítsa el a takarót róla.

A klímaberendezés lefedése nagyszerű módja annak, hogy megakadályozza a faágak, levelek és egyéb törmelékek bejutását a kültéri egységbe, persze amikor nincs használatban. Ezt különösen fontos leellenőriznünk az első indítás előtt, hogy bármilyen növény vagy állat belekerült e a klíma kültéri egységébe, ugyanígy egy beesett bot vagy faág is bekerülheti ami tönkre teheti a ventilátormotort, károsíthatja az alkatrészeket és drága javítást okozhat nekünk.

Győződjön meg arról, hogy a biztosíték vagy a megszakító kikapcsolt helyzetben van az elektromos panelen. Egyes háztulajdonosok inkább kikapcsolják az áramot a kültéri egységnél, így a klímaberendezés nem tud akaratlanul is működésbe lépni. Ezt könnyen elfelejthetjük akár hónapokkal később, amikor készen állsz arra, hogy a hűtést beindítsd.

Ellenőrizze a légszűrőt a beltéri egységnél. A piszkos légszűrő drasztikusan csökkenti a légkondicionáló hatékonyságát, mivel küzd a hideg levegő keringetésével. Ez növeli az energiaköltségeket a szezon alatt, és indokolatlan túlterheli a klímaberendezést.

Mossa le a légkondicionáló és távolítsa el a laza szennyeződéseket. A szennyezett levegőszűrőre ugyanaz az elv vonatkozik az klímánál is. Ha a külső lapátok piszkosak, a levegő nem tud hatékonyan mozogni a rendszeren.

Használjon alacsony nyomású vizet, hogy lemossa a szennyeződéseket a kültériről.

Kapcsolja ki a párásítót. A párásítókat úgy kell felszerelni, hogy megakadályozzák működésüket a hűtési szezonban, de néhányuk nem. Fordítsa le teljesen a páratartalom-szabályozást, és ha a párásító lengéscsillapítóval rendelkezik, zárja be azt is. Ez biztosítja, hogy ne pazarolja a hideg levegőt.

Fontos Szegeden a légkondi tavaszi karbantartás elvégzésének ütemezése. Hagyja, hogy egy képzett szakember megtegye ezeket a lépéseket a klímaberendezés élettartamának meghosszabbítása és hatékony működésének fenntartása érdekében.

Az olyan speciális eljárások, mint a hűtőközeg töltésének ellenőrzése, valamint a motorok és egyéb alkatrészek kopásának ellenőrzése, megakadályozzák a meghibásodásokat. A megelőző karbantartás nagyszerű módja annak, hogy pénzt takarítson meg az egész szezonban, és nyugodtan élvezhesse a szegedi nyarat.

Fontos TIPP: érdeklődjön az egész éves szolgáltatásra vonatkozó "karbantartási megállapodásunkról", valamint az alkatrészekre, termékekre és munkaerőre vonatkozó kedvezményekről

Nagyon fontos, hogy egy szakértő csapat legyen Ön mellett, miközben felkészül a forró szegedi nyárra Lépjen kapcsolatba a P&P klíma profi szaktanácsadójával, aki készségesen áll a rendelkezésére, hogy beütemezze a tavaszi karbantartását Szegeden és környékén! Időpontért hívja a +36 70 2 435 222 telefonszámot, vagy írjon nekünk kapcsolat@ppklima.hu email címre!