Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KazánokA kazánok különböző típusú fűtőberendezések, amelyek hőenergiát termelnek, általában fűtéshez vagy melegvíz előállításához. Napjainkban különösen fontos, hogy otthonunkat minél energiahatékonyabbá, fenntarthatóbbá és környezetbarátabbá tegyük - ezért is fontos, hogy az otthoni fűtési rendszerünk tervezésekor milyen megoldásokat választunk. Kazánok tekintetében az említett tulajdonságok szempontjából a kondenzációs technológiáé a jövő, ennek megfelelően ezek a készülékek rendkívül népszerűnek számítanak mostanában.

 1. Gázkazánok:

  • Kondenzációs gázkazánok: Nagyon hatékonyak és környezetbarátak. A kifújt hőt is hasznosítják, és a kondenzált vízet eltávolítják. Például a Vaillant, Bosch, Baxi népszerű márkák közé tartoznak.
 2. Olajkazánok:

  • Olajkondenzációs kazánok: Hatékony olajfűtési rendszerek, amelyek hasonló elven működnek, mint a gázkondenzációs kazánok. Néhány népszerű márka ilyen kazánokhoz tartozik a Grant, Worcester-Bosch és Firebird.
 3. Szilárdtüzelésű kazánok:

  • Fa- és pelletkazánok: Környezetbarát megoldások, amelyek fa- vagy pellettüzelőanyagot használnak. Az ÖkoFEN, KWB és ETA olyan márkák, amelyek ilyen típusú kazánokat kínálnak.
 4. Elektromos kazánok:

  • Elektromos kondenzációs kazánok: Egyesek az elektromos energiát hatékonyan alakítják hővé. Népszerű márkák közé tartozik a Stiebel Eltron és a Elnur.
 5. Napkollektorok:

  • Napkollektor rendszerek: Napenergia felhasználására melegvíz előállításához vagy fűtési rendszerek támogatásához használják. Márkák közé tartozik a Viessmann és a Bosch.
 6. Kombikazánok:

  • Kombi gázkazánok: Ezek a kazánok egyszerre fűtésre és melegvíz előállításra is alkalmasak. A Worcester-Bosch és a Vaillant is ismert kombikazán gyártó.
 7. Párolgókazánok:

  • Párolgókazánok: Ipari és energetikai alkalmazásokban használják gőz előállítására. A Babcock & Wilcox és a Clayton olyan cégek, amelyek párolgókazánokat gyártanak.

A kazánválasztás során fontos szempontok közé tartozik az energiahatékonyság, a rendszer mérete, az üzemeltetési költségek és a rendelkezésre álló tüzelőanyag. Az is lényeges, hogy az adott régióban és országban érvényben lévő szabványokat és előírásokat betartsák a kazán telepítése során, valamint rendszeres karbantartást végezzenek a biztonság és a hatékonyság érdekében.

Víz gáz fűtés szerelő szolgáltatásaink egész CSONGRÁD MEGYE és Szeged területén elérhetőek.

Fűtéskorszerűsítésről bővebb információ, IDE KATTINTVA

 

Rendezés: