Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ne szenvedj a forró nyári napokban!

Ne szenvedj a forró nyári napokban!

Most, hogy itt a nyár, és egyre melegebb az idő, az egyik kérdés, amit az emberek beírnak a google - be, a következő: „Terjeszti -e a légkondicionáló a koronavírust?”


Ez a téma érdekli a legjobban a tudósokat, akik kutatásokat végeztek arról, hogy egy split klíma egységnek van-e hatása a COVID-19 vírus továbbvitelére vagy korlátozására. Mindez a telepített légkondicionáló típusától függ.

A vírus terjedésének egyetlen módja a légkondicionálásban az lenne, ha az egység egyszerűen mozgatná a levegőt a ház körül, ahelyett, hogy friss levegőt hozna be kívülről. A beltéri levegőt körforgó, külső levegővel felcserélő klímaberendezések csökkentik az átvitelt azáltal, hogy eltávolítják a szennyezett levegőt.


Az split klíma rendszer működésének megértése

Azt kell megérteni, hogy a légkondi nem a levegőt cseréli ki, hanem csak a helység levegőjét forgatja, mely során elvonja annak a hőjét és azt juttatja a szabadba. Természetesen vannak olyan hűtési rendszerek amelyek a frisslevegőt szívnak be és juttatnak az otthonába, ez által a fűtést és hűtést is megoldják. Ez képes javítani a beltéri levegő minőségét azáltal, hogy felhígítja az elöregedett vagy szennyezett levegőt, és nyomás alá helyezi a lakást, hogy elkerülje a szennyeződéseket.

A lakossági hűtés rendszerek többsége légkezelő ventilátort használ a friss külső levegő beszívására a falban lévő csatornából vagy a falazat szellőzőnyílásához csatlakoztatva. A friss levegőt már akkor megszűrjük, mielőtt belép a légkezelőbe. Ezután összekeveri a visszatérő levegőt, és egyenletesen oszlik szét az egész épületben a befúvócsatorna -rendszeren keresztül. Tiszta levegő jut be a csatornába a légkezelő ventilátor előtt, csökkentve az ingatlan belsejéből kiáramló visszatérő levegő mennyiségét.

Mivel a befúvott levegő meghaladja a visszatérő levegőt, a pozitív nyomás zárt térben marad, amikor a rendszer működik. Ez csökkenti a belsejébe jutó irritáló és szennyező anyagok számát.


Tartsa szellőztetve otthonát

A jól szellőző környezet megnehezíti a koronavírus terjedését, ezért fontos minden olyan üzlet vagy nyilvános beltéri terület számára, ahol nagy a forgalom.

A Harvard egyetem kutatása azt mutatta be, hogy a hűtési rendszereket ki kell használni, hogy minimálisra csökkentsék a levegőben történő átvitel kockázatát. Ezt úgy teheti meg, hogy nagy hatékonyságú szűrőkkel szereli fel, amelyek kiszűrik a levegőből a szennyező részecskéket.

Az Amerikai Fűtő-, Hűtő- és Légkondicionáló Mérnökök Társasága koronavírus-munkacsoportot hozott létre. Kutatásaik azt mutatták ki, hogy az ingatlan rossz szellőzése lehetővé teszi, hogy a levegőben lebegő szennyeződések potenciálisan fenyegetéssé váljanak. Fontos, hogy a levegőben lévő részecskék kiszökjenek, vagy kiváló minőségű légkondicionáló rendszer segítségével híguljanak.

 

 
 

COVID-19 útmutató dokumentum

Az Európai Fűtési, Szellőztetési és Légkondicionáló Szövetségek Szövetsége útmutatót dolgozott ki arról, hogyan lehet megbirkózni a COVID-19 esetleges terjedésével, amikor az irodahelyiségekről van szó.

A szervezet azt javasolja, hogy ha lehetséges, tartsa alacsonyan a nap 24 órájában az klímaberendezését, vagy kapcsolja be két órával a munkaerő érkezése előtt, és hagyja bekapcsolva további két órára, miután mindenki elment aznap. Ez elősegíti a részecskék eltávolítását az épületből.

Az általános ajánlás az, hogy tartózkodjon a túlzsúfolt és rosszul szellőző irodáktól, mivel az embereknek továbbra is be kell tartaniuk a távolságot és egyéb biztonsági intézkedéseket az otthonukon kívül, annak ellenére, hogy a lezárási korlátozásokat enyhén enyhítették.

Talán azért, mert a legtöbb ember jelenleg otthonában van a COVID-19 járvány és a lezárás miatt, sokan kérdeznek online a légkondicionálással kapcsolatban. Nagy érdeklődés mutatkozik azon háztartások iránt, akik szívesen tartják otthonukat kellemes hőmérsékleten. Amikor a legtöbb időt otthonában tölti, a kényelmes és egészséges környezet a legfontosabb. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon a legtöbb google -ban feltett, légkondicionálással kapcsolatos kérdésről - és a válaszokról…
Magyarországon és Európa többi részén minden eddiginél melegebb kánikula tapasztalható! A rekordok kezdete óta a legmelegebb júliusi nap az Magyarországon  2019. július 25 -én történt, amikor Szegeden 39,1 ° C -ra emelkedett a hőmérséklet.

Párizsban még melegebb volt ugyanazon a napon, a hőmérséklet rekordmagasságot ért el, 42,6 ° C -ot. Ugyanez volt a sztori egész Európában, Németország, Belgium és Hollandia is felzárkózott a történelemben a legmelegebb kánikulai napok közé.

A tudósok szerint az éghajlatváltozás és a globális felmelegedés melegebbé teszi az időjárást és meghosszabbítja a kánikulát. Figyelmeztettek, hogy a tendencia folytatódni fog, és a jövőben várhatóan több rekord is várható. Bár hazánk déli régiójában már hozzászokhattunk a melegebb napokhoz, egy átlagos szegedi nyári napon 33 és 39 celsius fok már nem okoz meglepetést. A dél alföldi régió mindig is kánikulák váltakozását hozta, nem véletlenül hívják Szegedet a Napfény városának.

Bár a legtöbben élvezzük a napsütést, néha túl forró lehet, különösen éjszaka, amikor a rekkenő meleg miatt kényelmetlenül érezhetjük magunkat az ágyban, és nem tudunk aludni. Tehát hogyan harcoljunk a hőség ellen és aludjunk jól?

Nyitott ablakok

Ha éjszaka nyitva hagyja az ablakokat, előnye származhat abból, hogy a szél átjárja a hálószobát és az otthonát, de a hátránya az lehet, hogy ha az ablakokat nyitva hagyja, akkor rovarokat is behívhat.

Senki sem akarja, hogy a szúró rovarok, például a méhek és a darazsak éjszakára a házban rekedjenek. A legvalószínűbb éjszakai látogatók a lepkék, akiket vonzanak az otthoni fények. Bár nem fognak bántani, mégis sok kellemetlenséget okozhatnak.

Hűtő matracok

Még egy matracot is vásárolhat, amelyet a hűtőszekrényben lehűthet. A hűsítő gél matrac feltekerhető és egész nap hűtőben tartható, majd tíz perccel az ágyba helyezés előtt, mielőtt beül, lehűl. A matrac az eredetileg a NASA számára tervezett technológia segítségével működik! Különleges szövetet tartalmaz, amely több ezer termokulumból (gyöngyből) készül, amelyek elnyelik a testhőt.

Győzze le a meleget a hűtőmatracokba való befektetéssel. A modern matrac számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek élvezni a hűvös éjszakai alvást, ilyen például a levegőztetett latex, a hőkezelt pamutpárna, a gélbe öntött memóriahab és a tekercsréteg a nagy légáramlás ösztönzése érdekében.

Cserélje ki az ágyneműt

Meleg időben cserélje le az ágyneműt pamutra vagy vászonra. Mindkettő népszerű választás, hogy hűvösebb legyen az ágyban, nem pedig szintetikus szál, például poliészter.

Zuhanyozás lefekvés előtt

A vászon lenszövetből származó természetes szál. Érzékeny és hűvös tapintású. A nedvszívó tulajdonságairól is híres, és tömege egyötödét képes nedvességben elnyelni.
A pamut ágynemű lágyságáról és kényelméről, valamint lélegző és nedvszívó tulajdonságairól ismert. Saját tömegének egynegyedét képes felvenni a nedvességből, így kiváló választás, hogy hűvös maradjon az ágyban.

Lefekvés előtt langyos zuhanyzó vagy fürdő segít lehűlni. Ennek tudományos oka van: a langyos zuhanyzó vagy fürdő, körülbelül egy órával az éjszakai bejárat előtt csökkenti a test belső hőmérsékletét. Ez egy tudatalatti alvási jel, amelyet cirkadián jelnek neveznek - ez segíthet az elalvásban.

Hűtőventilátorok


Ha egy ventilátort egész éjjel bekapcsolt állapotban tart, hűvös maradhat az ágyban, és segíthet az alvásban, de az ilyen módon történő hűtésnek néhány hátránya is lehet. Ha a ventilátor zajos, megzavarhatja az alvást. Továbbá, ha nem helyesen pozícionálja, akkor huzatban alszik, nem pedig hűsítő szellőben. Ez reggeli nyakmerevedéshez vezethet.

Légkondicionálás

A légkondicionálás jó választás lehet a hűvösség megőrzésére, megteremtésére, de gyakran zajos lehet az alváshoz. A P&P klíma számos olyan megoldással rendelkezik, ami által Ön kényelmesen tud aludni egész éjszaka. Már a belépő szintű klímáknál is tudunk olyan légkondicionálót kínálni, amelyek alvó üzemmóddal rendelkeznek - így sokkal csendesebbek mint a korábbi társaik.

Az egységek rendelkeznek „alvó” gombbal, és amikor üzembe helyezik, a beltéri egység néma üzemmódba kapcsol. A kiválasztott egységek különböző alvó üzemmódokkal rendelkeznek, egytől négyig. Némelyik előre beállított, de lehetőség van személyre szabott alvási beállítások alkalmazására is a kiválasztott hőmérsékleten.
Termékeink kényelmes alvó üzemmódot és WiFi vezérlést is tartalmaznak, így az ágy kényelméből is beállíthatja a légkondicionáló egységet, ha túl meleg van, amikor aludni próbál. Ez általában alacsony zajszintű rendszer, 49 dB alatt. Ez hasonló a hűtőszekrény alacsony zümmögéséhez, és alacsonyabb, mint egy átlagos váltakozó áramú egység, amelynek zajszintje általában 60 dB körül van. A honlapunkon található márkák, gondosan lettek össze válogatva melyek mind több mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a kiváló minőségű légkondicionáló rendszerek gyártásában és szállításában, mind üzleti, mind lakossági helyiségekben.

További információért és klíma valamint hőszivattyú telepítésért Szegeden és Budapesten lépjen velünk kapcsolatba még ma a 06 70 2 435 222 telefonszámon!