Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A három legfőbb probléma, amely érintheti klímáját

A három legfőbb probléma, amely érintheti klímáját

Amennyiben tapasztalja a következő három pontban felsoroltakat, minél hamarabb jelezze javítási, karbantartási szándékát.

 

1.     Alacsony hűtőközeg-szint

A hűtőközeg olyan anyag, amely valamilyen hűtőgépben lehetőséget ad arra, hogy hő legyen szállítva alacsony hőmérsékletű helyről magas hőmérsékletűre. Ezt a jelenséget szivárgás okozza, ilyenkor a készülék nem nyújt elegendő hűvös levegőt, sziszegő” zajt bocsát ki. Ha ez a szint már túl alacsony, a klíma teljes működése is leállhat. Ezt főként akkor tapasztalhatja ha a klímája nem fúj elég hideget.

 

2. Ventilátormotor problémák

 

A készüléknek e része működteti azokat a ventilátorokat, amelyek forró levegőt szívnak be, és hűvös levegőt vezetnek ki. Ha ezzel van probléma, akkor a ventilátorok sem működnek megfelelően. Ebben az esetben ismét figyelmeztető jel lehet a légkondicionáló megváltozott hangja, vagy a csökkent / megszűnt a légáramlás.

A csökkent légáramlás miatt a légkondicionáló túl keményen dolgozik feladata elvégzéséhez, és ez megterheli a rendszert, mely a számlák befizetésénél is meglátszódhat.

 

3. Koszos párologtató tekercsek

 

A klíma ezen része egy idővel port és egyéb szennyeződéseket gyűjthet be. Amikor ez történik, a hűtőközeg hőelnyelő képessége akadályozva van, mely később a tekercsek jegesedését is okozhatja, mivel a hideg levegő nem tud rendesen távozni a rendszerből.

 

Természetesen nem ezek az egyedüli gondok, melyekkel egy klímatulajdonos találkozhat, viszont a felsorolt három probléma igen fontos és kellő odafigyeléssel az említett problémák kialakulása megelelőzhető. Persze van az a pont, amikor már a karbantartási munkálatok sem elegendőek, például ha a készülék már túl idős vagy elavult. A maximum élettartam klímák esetében 10-15 év, ez idő elteltével már ajánlott megfontolni egy új rendszer beszerzését.

 

Szakértő kollégáink segítségét kérheti a 06 70 2 435 222 telefonszámon!